неділю, 3 лютого 2013 р.

Сканер шкідливого коду в Android 4.2 виявляє лише 15% вірусів

Як багатьом відомо, в мобільну операційну систему Android 4.2 Google вбудувала спеціальний інструмент, який сканує завантажені програми на наявність в них шкідливого коду. Однак інструмент виявився не дуже ефективним: дослідник з Університету штату Північна Кароліна з'ясував, що сканер знаходить лише 15% вірусів.


Під час дослідження Ксяоксян Джианг (Xuxian Jiang) завантажив на недавно випущений планшет Nexus 1260 різних вірусів для Android. Як з'ясувалося, лише 193 з них були виявлені системою — тобто всього 15,32%.

Дослідник також виявив, що по продуктивності «рідний» інструмент Google поступається таким мобільним антивірусам, як продукти від Avast, Symantec і Kaspersky. Крім цього, відсоток виявленого шкідливого коду вищевказаними антивірусами варіювався від 51% до 100%, що вказує на марність вбудованої в Google Play на Android системи безпеки.

Джіанг, втім, вдалося з'ясувати, що VirusTotal, який нещодавно був придбаний Google, відмінно справляється з пошуком вірусів. Таким чином, компанія може в найближчому часі оновити сканер в Android 4.2, зробивши його набагато більш ефективним.

Немає коментарів:

Дописати коментар