середу, 27 листопада 2013 р.

Частка Android-смартфонів перевищила 80%

Відома аналітична компанія IDC опублікувала результати нового дослідження ринку мобільних телефонів. У третьому кварталі, за її даними, було відвантажено 261,1 млн смартфонів. З них 81% складають моделі з операційною системою Android, що є рекордом.


Вперше в історії частка Android-апаратів перевищила позначку 80%. Також різким зростанням відзначилася Windows Phone. Поставки апаратів під керуванням цієї ОС за рік зросли на 156%. Windows Phone все ще залишається в ранзі аутсайдерів з часткою менше 5%, але динаміка її зростання вражає і дає надію, що в осяжному майбутньому Microsoft відчутно покращить свої позиції на ринку мобільних операційних систем. Багато що залежатиме від нових апаратів Nokia під управлінням Windows Phone.

Середня продажна ціна на ринку смартфонів знизилася в третьому кварталі на 12,5% і склала близько 317 доларів. З цікавих тенденцій варто відзначити появу все більшого числа моделей з великими дисплеями (5-7 дюймів), відомих також як «фаблети» або «плафони». Ці пристрої коштують дорожче своїх менших братів, що пояснюється необхідністю використовувати більш потужні і дорогі комплектуючі. Середня ціна «фаблета» склала в третьому кварталі 443 долари. У минулому році цей показник складав 573 долари.

За спостереженнями аналітиків, практично кожен успішний розробник Android-апаратів випустив хоча б один пристрій з 5-7-дюймовим дисплеєм. У третьому кварталі частка таких пристроїв складе близько 21% на ринку смартфонів.

Лідером ринку мобільних операційних систем залишається Android з часткою більше 80% (зростання поставок склало 51,3%). Самим швидко зростаючим представником даного сегмента знову стала компанія Samsung, яка охопила 39,9% цього ринку. Частка iOS-апаратів знизилася з 14,4% до 12,9%. Експерти пояснюють це зниженим попитом напередодні виходу iOS 7. Проте, поставки iOS-смартфонів збільшилися за рік на 25,6%. Що стосується Windows Phone, то вона замкнула трійку лідерів з часткою 3,6%. Річний зріст 156% є найбільш вражаючим серед виробників. Четверту позицію зайняла Blackberry OS з часткою всього 1,7%. Її популярність продовжує падати. За рік частка Blackberry OS знизилася на 41,6%.

Немає коментарів:

Дописати коментар